Dwangarbeid? Laat politici zelf keihard werken en leven met minder dan minimumloon

Diverse gemeenten in Nederland hebben een vorm van “dwangarbeid” in hun arsenaal opgenomen om uitkeringstrekkers voor onder het minimumloon werk te laten verrichten. Dit is volgens velen in strijd met artikel 4 van het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens.

Bij “dwangarbeid” anno 2013 worden uitkeringstrekkers verplicht aan het werk gezet zonder dat hiervoor de  moderne burger “slaaf” rechten opbouwt zoals een normale arbeider of zich kan beroepen op enig arbeidsrecht.

Uitkeringstrekkers moeten onder dwang voor ver beneden het minimumloon werken om hun bijstands uitkering wat wettelijk is vastgesteld op € 660,98 netto per maand te mogen behouden. Het minimumloon is wettelijk vastgesteld €1.469,40 brutto per maand voor 23 jaar en ouder dat is groot bedrag wat ze maandelijks mis lopen.

De beste oplossing is dat als sanctie alle prutser politici, beleidsmedewerkers, wethouders, burgemeesters en ambtenaren maar  eens verplicht voor hetzelfde loontje “bijstands uitkerings” 40 uur per week  aan de slag gaan tot ze dit probleem hebben verholpen. minimumloonpolitici

bronnen: